Clean Earth For Jumping®

Clean Earth For Jumping®

  „We fight. We jump. We care.“ Tohoto sloganu jste si mohli všimnout u naší druhé a třetí Jumping® United výpravy – Chorvatska a Vltavy.  Jumping® United poselství s sebou nese více, než jen dostávat trampošky na nová místa. Každá cesta určitým způsobem i pomáhá.

  Do Ugandy se tak kromě trampošek vezly i sladkosti, pastelky, trička, a další užitečné věci, které rozdávaly úsměvy na tváři – a to doslova. Pokud Vás náš záznam hodný podívané s pop-cornem v ruce minul, najdete ho pod tímto odkazem na našem YouTube kanále.

  Zpět ale k našim posledním dvěma výpravám. Součástí Chorvatska a Vltavy byla i iniciativa za čištění pláží, potažmo břehů. Znečištění, všudypřítomné plasty a extrémní množství produkovaného odpadu představuje již nyní environmentální katastrofu. Lidská bezohlednost a lenost tento fakt ještě umocňuje. Schválně, až půjdete příště na nákup, do práce, za zábavou, dívejte se okolo sebe a všimněte si, kolik odpadu se válí jen tak po zemi, v křoví, zkrátka mimo koše. Optimisticky doufáme, že toho moc nenajdete.

IMG_5070 cut

  Určitě to ale nebyl případ pláží, na které jsme se zaměřili. Výsledek jedné z nich ukazujeme v našem videu. Mimo jiné v něm najdete i spoustu úsměvných momentů, tak mrkněte opět na náš YouTube. Díky zkušenostem z Chorvatska jsme si začali všímat odpadu kolem nás ještě více. A přemýšleli, jak bychom na naši Chorvatskou „misi“ navázali.

  Všichni trávíme čas rádi na vodě. Obzvláště v perných letních měsících. Přímo Českými Budějicemi (kde sídlí hlavní kancelář Jumping® Fitness) protéká řeka Vltava, která každé léto čelí náporu turistů/vodáků nejen z České republiky. A další cesta byla na světě! Na tři dny se tak kanceláří našeho Office teamu a částečně Master teamu stalo povodí Vltavy. K tradičnímu vybavení na vodu jsme přibalili pracovní rukavice a místo spanilé jízdy po proudu řeky jsme vytvářeli místy až olympijské manévry k výlovu plastů, odpadlých bot, plechovek od alkoholu (prázdných i plných) a mnoho dalšího.

IMG_4986-min cut

  V době psaní tohoto blogu je video z Vltavy stále v post-produkční fázi. Ale těšte se! Počasí vyšlo nádherně, projedete s námi Českých Krumlovem nebo sjedete jezy. Navíc máme spoustu záběrů, kde soupeříme s proudem řeky, abychom se dostali klidně i jen pár metrů pro výlov bordelu. Ten pocit, když se k něčemu chcete přiblížit, pádlujete, ale spíše se vzdalujete – k nezaplacení! A abych nezapomněl, na rafty jsme vzali i trampošky – to Vám ale musí být jasné.

  Bohužel musíme ale konstatovat, že bordelu jak na březích, tak i přímo v řece, jsme našli opravdu obrovské množství. Za pár hodin jsme byli schopni naplnit tři lodě. Abych ale tento článek nekončil úplně negativní notou. Kempy, ve kterých jsme nocovali, se zdály být naopak poměrně čisté a uklizené. V době našich návštěv sice nepraskaly ve švech, ale byly uklizené. Což se nám líbilo.

  Pokud jste článek dočetli až sem – moc děkujeme. Pojďme tedy všichni udělat svět malinko lepším. Na začátku jsem zmínil, že spousta odpadků a bordelu vzniká i díky naší bezohlednosti a lenosti. Proto se toho prostě válí i spousta okolo nás každý den. Jsou lidé, kterým to bude ukradené, ale buďme ti lepší a bojujme za čistší, hezčí a bezpečnější prostředí okolo nás. Na zemi se válí kus igelitu, plechovka, nebo obal od čokolády? Pojďme ho vzít a vyhodit. Jasně, ne vždycky to jde, ale i každý jeden kus se počítá. Možná tím i Vy inspirujete ostatní. Pojďme spojit síly, buďme UNITED. Protože všichni dohromady bojujeme nejen za čistší Zemi pro Jumping®, ale také pro život.

We fight. We Jump. We Care. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz